2min

2010 FIFA World Cup – South Africa

InleidingHet eerste wat ik dacht toen ik gevraagd werd om ‘2010 FIFA World Cup – South Africa’ te reviewen was: ‘De marketingmachine van EA draait weer eens op volle toeren’. Het zal wel weer zo’n in elkaar geflanst spel zijn die puur gaat verkopen door de hype van het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Leuk voor de jonge voetbalfans onder ons, maar voor de serieuze liefhebber van voetbalgames zal het spel wel tekort schieten.

Met de gedachte dat het spel waarschijnlijk een uitgeklede versie van FIFA 10 zou zijn, ben ik aan het spel begonnen. Al snel werd het tegendeel bewezen…

2010 FIFA World Cup – South Africa

Volgende week is de aftrap van het wereldkampioenschap. Tijd voor een potje voetbal. De videogame arriveert zeven maanden na FIFA 10 en vijf maanden voor FIFA 11 uitgebracht zal worden. Ik kan alvast verklappen dat FIFA World Cup – South Africa een verbetering is ten opzichte van FIFA 10. Net als FIFA 11 weer een verbetering zal zijn op FIFA World Cup 2010. Maar is het spel de moeite waard of kunnen we beter wachten op FIFA 11?


Net als we gewend zijn van de FIFA-games kloppen alle namen van spelers, coaches en de pouls. Alle spelers hebben een beoordeling mee. Over het laatste zal niet iedereen het met het spel eens zijn, de mening over spelers verschilt van persoon tot persoon, maar over het algemeen is het puntenaantal realistisch. Ook de outfits zijn gebaseerd op de outfits die de spelers binnenkort op het wereldkampioenschap zullen dragen.

Na elke gespeelde wedstrijd krijgen spelers een individuele beoordeling en wordt er een ‘Man van de wedstrijd’ gekozen. Als je in het menu kiest voor ‘Man van de wedstrijd’ dan krijg je een overzicht met statistieken van de beste speler. Het wedstrijdoverzicht toont statistiek per team. Denk hierbij aan aantal passes, schoten op doel, tackles, assists en percentage balbezit. Daarnaast kun je meer informatie halen over de wedstrijd uit de wedstrijdevenementen-lijst. In de wedstrijdevenementen-lijst zijn specifieke gebeurtenissen opgenomen uit de wedstrijd, zoals gele en rooie kaarten, blessures, doelpunten en wissels met hierbij de tijd waarop het plaatsvond. Daarnaast wordt er een topscorerslijst bijgehouden.


De nemer van de strafschop mag zijn aanloop niet onderbreken. Duitsers…