Nederlandse gameverkopen: Splinter Cell Conviction

New Super Mario Bros leek vorige week nog op weg naar weer een lange periode van dominatie in de lijst van Nederlandse gameverkopen, maar de besnorde loodgieter moet deze week toch echt buigen voor het geweld van Sam Fisher. Ubisofts Splinter Cell: Conviction komt namelijk nieuw binnen op de eerste plaats.

Nederlandse gameverkopen: Splinter Cell ConvictionVier jaar hebben de fans erop moeten wachten, maar sinds vorige week kunnen ze weer in de huid van Sam Fisher kruipen. Ubisoft kondigde de game een aantal jaar geleden aan en mikte op een release in 2007, maar besloot in 2008 alle reeds ontwikkelde code voor de game in de vuilnisbak te gooien en een nieuwe start te maken. Twee jaar later ligt de game dus in de winkels en is overigens alleen voor de Xbox 360 verkrijgbaar. Een pc-versie van de game volgt later, PS3 eigenaren hebben helaas het nakijken.

De daverende entree van Splinter Cell: Conviction heeft ook de opmars van Pokémon SoulSilver voor de Nintendo DS een halt toegeroepen. De game stijgt een plaatsje ten opzichte van vorige week en staat daarmee op de tweede plaats. Ook het broertje van deze game, te weten Pokemon Heartgold stijgt iets ten opzichte van vorige week, het spel staat nu op de vierde plaats. Tussen de twee Pokemon-games treffen we de voormalige nummer één aan, te weten New Super Mario Bros voor de Wii.

De topvijf wordt afgesloten door Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de PS3, daarmee houdt deze shooter dezelfde plaats ten opzichte van vorige week. De Xbox 360-versie van deze game maakt opnieuw zijn entree in de lijst en is terug te vinden op plaats zes. Blijkbaar willen nog steeds heel veel mensen een strak lijf, zeker nu het buiten mooier weer wordt, want Wii Fit Plus staat net als vorige week op de zevende plaats.

God of War duikelt van alle games het meest omlaag, was Kratos vorige week nog een goede tweede, deze week moet hij het doen met een achtste plaats. Battlefield: Bad Company 2 voor de PS3 zakt van de vierde plaats naar de negende, terwijl plaats tien wordt ingenomen door oudgediende Mario Kart.

De volledige top tien van afgelopen week ziet er als volgt uit:

  1. Tom Clancy Splinter Cell: Conviction (Xbox 360 – Ubisoft)
  2. Pokemon Soulsilver (DS – Nintendo)
  3. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo)
  4. Pokemon Heartgold (DS – Nintendo)
  5. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3 – Activision Blizzard)
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Xbox 360 – Activision Blizzard)
  7. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo)
  8. God of War 3 (PS3 – Sony)
  9. Battlefield: Bad Company 2 (PS3 – Electronic Arts)
  10. Mario Kart (Wii – Nintendo)
Bron:Dutchcharts.nl