Minder dan een maand na zijn vijfde verjaardag heeft YouTube aangekondigd dat zij de 2 miljard video views per dag hebben overschreden.

De aankondiging van de video-website van Google wordt geleverd als onderdeel van een groter initiatief dat het bedrijf vandaag lanceert dat over de geschiedenis achter YouTube en haar groei verteld. Een deel van die campagne is de lancering van "My YouTube Story" en de daarmee samenhangende YouTube 5 Year Channel.

Het nieuwe YouTube-kanaal is de startpagina voor de campagne. Hiermee is YouTube van plan om gebruikers video’s te laten uploaden over de impact die YouTube heeft gehad op hun leven. Het eindresultaat zal worden samengesteld door Stephen Higgins, een documentairemaker. Er is ook een interactieve tijdlijn die beeltenis geeft van de geschiedenis van YouTube en een verzameling video’s van beroemdheden die de verjaardag van de site bespreken.

Als onderdeel van de viering heeft YouTube ook een zeer gedetailleerde infographic van de geschiedenis van de site laten maken. Deze is hieronder terug te zien.


Een lange infographic over de geschiedenis van YouTube