Google heeft Google Wave openbaar gemaakt voor iedereen. Eerder was een uitnodiging voor Google Wave verplicht om de preview te gebruiken.

Wave is in 2009 groots gepresenteerd en werd beschreven als een revolutionair communicatiemedium. Wave is een dienst die het mogelijk maakt om met meerdere personen aan een project te werken, denk hierbij aan documenten en spreadsheets. Van de in 2009 beschikbare beta is nu eindelijk een definitieve versie uitgebracht. Wave werkt al een stuk sneller dan de beta-versie en de grootste bugs zijn inmiddels ook verholpen.


Lars Rasmussen die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Google Wave, gaf woensdag tijdens de Google conferentie aan dat Wave voortaan is te gebruiken door iedereen die over een Google account beschikt. Een uitnodiging zal niet langer nodig zijn voordat op Google Wave kan worden ingelogd. Wave valt nu nog wel onder de Google Labs afdeling.

Volgens Rasmussen is Wave vooral bedoeld voor zakelijke gebruikers, dit omdat verschillende gebruikers op hetzelfde moment aan een "Wave" kunnen werken. Naast de zakelijke markt zou Wave ook interessant moeten zijn voor het onderwijs en de journalistiek.

De Google Wave IO presentatie: