Google Wave preview vandaag beschikbaar

Vandaag zullen ruim 100.000 mensen een preview ontvangen van het programma Google Wave. Dit zal het eerste testpubliek worden van het programma.

Wat al eerder was aangekondigd zal vandaag gebeuren. Vandaag zullen alle mensen die eerder waren betrokken bij het programma, de mensen die het programma hadden aangevraagd en een selectie van gebruikers van Google Apps het programma krijgen. Ook is gevraagd aan sommige toekomstige gebruikers om het programma ook zelf uit te delen aan familie en vrienden aangezien het testen dan meer zin heeft.

Google Wave preview vandaag beschikbaar

Het programma is in mei gepresenteerd op de Google I/O Developers-conferentie in San Francisco. Op dat moment was er maar een hele kleine groep testers. Het programma is ontwikkeld door een klein team uit Australië.

Google Wave is een communicatieprogramma dat draait in je browser, het is gebaseerd op een webtoepassing. Hier vallen onder andere chatten, wiki’s en e-mail onder. Doordat alles real-time in Wave gebeurt zie je direct hoe een bericht letter voor letter wordt getypt. Het programma wordt gezien als één van de meest belovende ontwikkelingen van Google. Google Wave gaat ook naar verwachting een grote rol spelen in sociale netwerken die nu door Twitter en Facebook worden gedomineerd.

Het programma zou bedoeld zijn om het samenwerken te bevorderen. Wave heeft twee kanten, een kant waarmee ze real-time voorzieningen kunnen aanbieden en een andere kant waarmee ze het delen van documenten en foto’s op een cloudgebaseerde manier kunnen aanbieden. Wel vertelt Google dat het programma nu nog in ontwikkeling is en daardoor nog niet alle functies af zijn.

De Google Wave IO presentatie:

Bron:pcmweb.nl