Één week voordat de E3-beurs in Los Angeles begint heeft Electronic Arts een aantal details van FIFA 11 vrijgegeven. Op de E3-beurs zal er waarschijnlijk meer naar buiten worden gebracht, maar voor nu is dit het enige wat er beschikbaar is.

FIFA 2011 zal dit jaar opnieuw nieuwe bewegingsmogelijkheden krijgen, deze worden op het moment opgenomen met speciale camera’s en kleding. Daarnaast zal FIFA ook de optie krijgen om je eigen muziek aan het spel toe te voegen, zodat je bij een doelpunt, overwinning of verlies een eigen muzieknummer kunt draaien. Verder zal je ook de liederen uit het menu zelf kunnen bepalen, zodat je altijd je eigen muziek hoort.

Naast de bewegingsmogelijkheden en de opties voor de audio wordt dit jaar ook de gameplay weer verbeterd. Zo worden er verschillende errors verholpen, is het penalty-systeem van FIFA World Cup South Africa overgenomen en is er ook geluisterd naar de feedback van de gamers.

Ook is de moeilijkheidsgraad verhoogd, waardoor het bijvoorbeeld niet meer zo simpel is om een pass te geven. Daar moet je nu dus ook de ruimte en de gaten in de verdediging zoeken, anders ben je de bal zo kwijt. Door die aanpassingen wordt het spel volgens EA realistischer en meer uitdagend voor de gamer.