FIFA blijft voor Electronic Arts één van de belangrijkste franchises die het in het bezit heeft en het is de best verkochte sporttitel tot op heden. het mag daarom ook geen verrassing heten dat FIFA 13 voor dit jaar in de pijpleiding zit.

Zowel op gameplay als grafisch gebied zullen er weer de nodige verbeteringen worden doorgevoerd en er zal tevens voortgeborduurd worden op wat er bereikt is in de voorgaande delen. Gamewebsite Gamingbolt.com heeft de hand weten te leggen op de eerste details, alsook een aantal screenshots.

De eerste grote verandering is de toevoeging van het zogenaamde ‘Frist Touch Control’. Verschillende aspecten, zoals kracht, snelheid, hoogte van de bal en technische vaardigheden van de speler hebben invloed op de aanname van de bal.

De in FIFA 12 geïntroduceerde ‘Player Impact’ heeft een flinke upgrade gekregen. Onrealistische animaties na een ingreep van een speler moeten hierdoor niet meer voor kunnen komen. Ook het dribbelen is geoptimaliseerd ten opzichte van FIFA 12.

Een nieuwe toevoeging is de ‘Tactical Free-Kick’. Het wordt mogelijk om tot drie spelers achter de bal te positioneren, om zo verschillende varianten uit te voeren. De verdedigende partij kan een speler in de muur de opdracht geven uit de muur te lopen om de bal te blokkeren. Als laatst zal de kunstmatige intelligentie van aanvallers sterk verbeterd zijn. Zij zullen inschattingen kunnen maken waar jij de bal naartoe zal spelen, betere looproutes kiezen en inspelen op de buitenspelval.

Gamingbolt merkt daarnaast op dat de grote winkelketen GameStop een releasedatum van 29 september vermeldt, wat in lijn ligt met voorgaande edities.