1 min

Uitgever Electronic Arts heeft een nieuwe editie van FIFA aangekondigd. FIFA 14 wordt voorzien van een batterij aan wijzigingen in de gameplay, maar ook andere onderdelen zijn op de schop gegaan.

EA heeft FIFA 14 aangekondigd voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De consoles van Nintendo lijken dus in de kou te blijven staan. FIFA 14 moet in de herfst van 2013 op de markt verschijnen. Electronic Arts merkt wel op dat er later dit jaar eventueel nog andere platformen worden bevestigd, maar of Nintendo dan alsnog blij gemaakt wordt is de vraag, aangezien er ook nieuwe spelcomputers van Microsoft en Sony aan zitten te komen.

FIFA 14 introduceert wijzigingen in de gameplay en de graphics, waardoor het schieten van een bal realistischer moet voelen en ogen. Voorheen zagen alle schoten er vrijwel hetzelfde uit, maar in FIFA 14 moet direct bij het schieten duidelijk te zien zijn of de timing wel in orde is.

De Ultimate Team-mode wordt onder handen genomen en online zal er minimaal één nieuwe spelvorm worden toegevoegd, maar EA wil details daarover nog bewaren tot later dit jaar. Waarschijnlijk wordt tijdens de E3 in juni opnieuw informatie over de game naar buiten gebracht.