HTC Desire-gebruikers gaan nog deze week over op Android 2.2, zo meldt Mark Moons, Benelux-directeur van HTC.

Vanaf donderdag krijgen de eerste gebruikers de update binnen. Niet iedereen gaat echter meteen over vanwege een bandbreedtelimiet. Later volgen ook andere gebruikers, zo werd bekendgemaakt via Twitter.

HTC is daarmee de eerste die een smartphone naar 2.2 updatet, met uitzondering van Google dat de Nexus One eerder al bijwerkte. Overigens werkte de telefoonmaker eerder al de Hero bij naar Android 2.1, iets wat niet soepel verliep en keer op keer werd uitgesteld. Zulke taferelen lijken bij Android 2.2 dus niet het geval.

Nieuw in Android 2.2 zijn snelheidsverbeteringen door het toevoegen van een JIT-compiler, de mogelijkheid om applicaties op de SD-kaart te installeren, de V8-JavaScript-engine van Google Chrome, verbeterde Exchange-ondersteuning en de mogelijkheid om een WiFi-hotspot te starten. Daarnaast biedt Android 2.2 ook ondersteuning voor Adobe Flash 10.1.

Naast de HTC Desire zullen ook de HTC Wildfire en de HTC Legend bijgewerkt worden naar Froyo, de codenaam van Android 2.2. Overigens draaide Android 2.2 al op de Desire door middel van aangepaste ROM’s.