De Desire HD van HTC krijgt toch geen update naar versie 4.0 van het Android besturingssysteem. Dit heeft HTC officieel laten weten, vorige week zei het bedrijf nog iets anders maar komt hier nu dus op terug.

Na enkele eerdere berichten lijkt hiermee het einde definitief in zicht voor de HTC Desire HD. In eerste instantie zou de HTC Desire HD gewoon een update krijgen naar Android 4.0. Een lijst met toestellen van telecomprovider Tellus deed echter anders vermoeden, waardoor het gerucht ontstond dat de smartphone geen update zou krijgen. Als reactie hierop kwam HTC met een verklaring dat de Desire HD wel gewoon een update zou krijgen.

De fabrikant uit Taiwan komt hier nu, nog geen week later, dus op terug. HTC laat nu weten dat de Desire HD geen update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich zal krijgen. De huidige versie, Android 2.3.5 met HTC Sense 3.0, zou volgens HTC de beste gebruikerservaring bieden op het toestel. In de verklaring biedt HTC ook zijn excuses aan voor de onduidelijkheid en verwarring.