1 min

Het bedrijf achter het grootste sociale netwerk ter wereld zal hoogstwaarschijnlijk niet voor 2012 naar de beurs gaan.

De keuze geeft het bedrijf tijd om het aantal gebruikers te laten groeien en meer inkomsten te genereren, aldus bronnen van Bloomberg. Facebook zou baat hebben bij nog een jaar van groei zonder alle extra verantwoordelijkheden die bij een beursgang komen kijken.

De verwachting van onder meer investeerders was dat de IPO van Facebook al in 2011 zou plaatsvinden. Het uitstellen van de IPO zou oprichter en CEO Mark Zuckerberg de gelegenheid geven om zijn vaardigheden, die nodig zijn om een publiekelijk bedrijf te sturen, te slijpen.

De relatief jonge bedrijfsleider (26) kreeg de afgelopen tijd veel kritiek te verduren op het privacy-beleid van het sociale netwerk. Een beursgang zou betekenen dat het bedrijf zich moet gaan verantwoorden tegenover aandeelhouders.

Zuckerberg zei eerder deze maand in een televisie-interview dat het bedrijf naar de beurs zal gaan "when it makes sense".

Bronnen van Bloomberg zeiden dat de inkomsten van Facebook weleens zouden kunnen verdubbelen naar 1,4 miljard dollar in 2010, vergeleken met de 700 tot 800 miljoen dollar van jaar ervoor. Facebook is naar schatting rond de 25 miljard dollar waard.