2min

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over de beursgang van Facebook. In juni meldde Techzine dat Facebook in het voorjaar van 2012 zijn entree op de Amerikaanse beurs zou maken. Mark Zuckerberg heeft besloten om zijn plannen voor de beursgang voorlopig in de ijskast te zetten.

Wanneer Facebook daadwerkelijk de beursgang maakt is niet bekend. Volgens de laatste geruchten zal Facebook eind 2012 op z’n vroegst de sprong in het diepe wagen. Deze geruchten zijn afkomstig van bronnen die bekend zijn met het reilen en zeilen van het internetbedrijf.

CEO en oprichter Mark Zuckerberg zou de beursgang welbewust uitstellen tot september 2012 of eind volgend jaar zodat "medewerkers zich kunnen richten op productontwikkeling in plaats van uitbetaling", aldus de Financial Times. De beslissing om de beursgang uit te stellen heeft volgens de krant niets te maken met de marktomstandigheden. Facebook was niet bereikbaar voor commentaar op deze berichtgeving.

Er wordt al ruim een jaar over een mogelijke beursgang van Facebook gesproken. In juli 2010 zei Zuckerberg dat hij met zijn bedrijf pas naar de beurs zou gaan als het zinvol is. "We hebben absoluut geen haast. Dat hebben wij zo met onze investeerders en onze medewerkers afgesproken", aldus de Amerikaan in een interview met een Amerikaanse televisiezender.

Vorige week maakte Facebook bekend dat het zijn omzet in de eerste helft van dit jaar had weten te verdubbelen naar 1,6 miljard dollar. Analisten schatten de totale waarde van het internetbedrijf op 80 miljard dollar. De vraag is volgens hen niet of, maar wanneer Facebook de beursgang maakt.