1 min

Hyves heeft weer een nieuwe functie bedacht voor zijn website, het plaatsen van Youtube video’s is, net als het delen, ontzettend populair. Dit wilde Hyves wat makkelijker maken en kwam daarom op het idee van Hyves.tv.

Op Hyves.tv worden zeven categorie├źn weergegeven waarin je video’s kan kijken, deze video’s zijn gesorteerd op populariteit en het aantal keer dat ze zijn bekeken. Zodra een video is afgelopen wordt meteen de volgende in de lijst gestart waardoor je een bepaalde categorie kan blijven kijken. "Zo is het eigenlijk net alsof je met je laptop op je schoot tv kijkt.", zegt Hyves-oprichter Raymond Spanjar.

Hyves begon zo’n anderhalve week geleden met een testversie van de videodienst, daarop worden sindsdien al duizenden video’s per uur bekeken. "De tijd dat je voor een televisie gaat zitten en afwacht of er iets leuks voorbij komt, is toch echt wel een beetje voorbij", zegt Spanjar. "Maar op Youtube staat zoveel materiaal dat je niet weet waar je moet kijken. Dat probleem vangen we op met het sociale filter Hyves waardoor je kunt zien wat de populairste filmpjes zijn van je vrienden."

Hyves gaat de komende maanden ook nog andere video’s toevoegen aan de dienst, naast Youtube worden ook Uitzending Gemist en RTL Gemist toegevoegd aan de website. Ook kan je straks precies zien welke video’s je vrienden leuk vinden en welke zij op dat moment aan het kijken zijn.