2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Nederlandse sociale netwerk Hyves gaat in de toekomst liveconcerten streamen via zijn website. Hiermee wil het bedrijf een breder publiek naar de website halen.

Hyves brengt muziekliefhebbers hier geen cent voor in rekening. Desalniettemin, zo benadrukt een woordvoerder tegenover Emerce, is ook dit initiatief volgens hem rendabel. "Net als bijvoorbeeld Hyves Hitradio, dat we onlangs lanceerden. Met onze features proberen we Hyvers naar ons platform te trekken en daar vast te houden. Dat is natuurlijk logisch, gezien de advertenties", aldus de zegsman.

Een tweede optie is dat Hyves sponsors zoekt voor de liveconcerten om voldoende geld verzamelen om dit mogelijk te maken. "Zij kunnen dan een concert claimen, klanten uitnodigen en wellicht een pre roll tonen voor het concert", zegt de woordvoerder van Hyves. Volgens hem voert Hyves al druk gesprekken met enkele commerciële partners.

Op dit moment kunnen muziekliefhebbers al uitgenodigd worden bij huiskamerconcerten, maar dit is slechts voor een select groepje Hyvers te bewonderen. Als zij aan een actie meedoen, kunnen ze een uitnodiging winnen om het liveoptreden bij te wonen. Racoon, Krystl en Ben Saunders traden in het verleden al op bij zulke concerten.

Hyves heeft een omvang van ruim 9 miljoen leden. Je hoeft echter niet ingelogd te zijn om in de toekomst te genieten van de livemuziek. Dat is alleen nodig als je wilt deelnemen in de groepschat Hyves Zwermen. Het eerste liveconcert zal op 17 november worden uitgezonden. De optredende artiesten zijn Paul Acda en Thomas de Munnik.