Hoewel Facebook al sinds februari 2009 haar gebruikers oproept om vooral een andere browser te gebruiken dan IE6 omdat die gewoon echt heel slecht is. Heeft het nu aangekondigd dat bepaalde onderdelen in de website straks gewoon echt niet meer gaan werken in IE6. Om te beginnen de Facebook chat.

Over 3 weken op 15 september, de dag dat Microsoft met de eerste beta van IE9 komt, stopt Facebook om ondersteuning van IE6 in haar Facebook chat dienst, Facebook zal dan alle IE6 bezoekers doorverwijzen naar de Microsoft website om IE8 te installeren.

Facebook heeft recent klachten ontvangen over haar chatdienst, gebruikers klagen over verbindingen die eruit vliegen en haperende chatsessies. Volgens de ontwikkelaars van Facebook liggen de oplossingen van die problemen voor de hand. Echter is het gevolg dat gebruikers van oudere browsers de dienst dan niet meer kunnen gebruiken. Facebook heeft nu besloten dat de tijd rijp is om de onontkoombare situatie te accepteren en te stoppen met de ondersteuning van IE6.

Facebook is echter niet de eerste die gestopt is met de ondersteuning van IE6. Vele andere grote bedrijven zijn Facebook al voorgegaan, dit gebeurde eerder dit jaar een bug in IE6 werd misbruikt diverse websites aan te vallen en te misbruiken. Slachtoffers van die bug waren onder andere Google en Adobe, hierop besloot Google om IE6 per direct niet langer te ondersteunen in een deel van haar diensten waaronder Google Docs, Gmail, Calender maar ook Youtube.

Mensen die denken dat Internet Explorer 6 al bijna is verdwenen zitten er flink naast. Uit recente metingen en onderzoeken blijkt dat Internet Explorer 6 nog een wereldwijd marktaandeel heeft van 17 procent, in Nederland ligt dit wel een stuk lager, daar heeft IE6 nog een marktaandeel van 3 procent. Ook Microsoft heeft Internet Explorer 6 nog niet afgeschreven, hoewel ze al wel met Internet Explorer 9 bezig zijn en alle gebruikers van Internet Explorer 6 ook echt aanraden te upgraden naar IE7 of IE8, ondersteunen ze IE6 nog tot 2014 want dan loopt de ondersteuning voor Windows XP Service Pack 3 pas af, waarmee het mogelijk is om IE6 te blijven draaien.