2min

Volgens recente statistieken maakt wereldwijd nog 11,4 procent van alle internetgebruikers gebruik van Internet Explorer 6. Veel websites hebben echter al in een eerder stadium besloten om de bijna 10 jaar oude browser niet langer te ondersteunen. Ook WordPress sluit zich nu aan bij deze groep en meldt dat WordPress niet goed meer werkt in Internet Explorer 6.

WordPress is zeker niet de eerste die stopt met het ondersteunen van IE6, veel bedrijven en websites gingen al voor, waaronder Google dat in februari van 2011 besloot om niet langer ondersteuning te bieden voor IE6, maar ook Facebook heeft ondersteuning voor IE6 inmiddels gestaakt.

Daar komt nu een heel belangrijke partij bij nu WordPress.com ook stopt met het ondersteunen van IE6. WordPress.com host namelijk miljoenen websites waardoor gebruikers van IE6 tegen steeds meer problemen aan gaan lopen met het surfen op het web. Hierdoor wordt de noodzaak om te upgraden naar een nieuwe browserversie alsmaar groter.

Ook Microsoft zelf heeft aangegeven dat mensen die nog gebruik maken van Internet Explorer 6 echt moeten gaan upgraden. Het heeft zelfs een website in het leven geroepen waar een teller aangeeft hoeveel gebruikers nog IE6 gebruiken.

Vooral in Azië geniet de browser nog veel populariteit, maar dit heeft te maken met het feit dat men daar gewoon ver achterloopt in het gebruik van computers en internet. De verwachting is dat de browser daar binnen 2 jaar ineens heel rap gaat verdwijnen.

In Nederland wordt IE6 helaas ook nog steeds gebruikt. Hier ligt het probleem alleen niet zozeer bij de consument, maar meer bij de bedrijven. Er zijn veel bedrijven met lakse systeembeheerders die nog steeds geen actie hebben ondernomen om IE6 te vervangen door een modern alternatief.

Veel bedrijven realiseren zich niet dat door hun browser te updaten niet alleen de internetervaring beter wordt, maar dat het surfen ook veel sneller gaat waardoor werknemers minder tijd kwijt zijn aan het internetten en dus meer werk kunnen verzetten. Ook bestaat er het misverstand dat mensen denken dat een nieuwe browser geld kost in de vorm van licenties, maar browsers worden geheel gratis verspreid en mogen door iedereen, ook voor commercieel gebruik, gratis worden gebruikt.

Ook Techzine is inmiddels gestopt met het ondersteunen van IE6 en wij roepen iedereen die op het werk nog met IE6 het internet op moet, om een e-mail te sturen aan de systeeembeheerder met het verzoek de browser bij te werken naar IE8 of over te stappen op alternatieven, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.