In een interview heeft Amy Bazdukas, algemeen manager van Internet Explorer bij Microsoft, verteld dat het gebruik van Internet Explorer 6 afgeraden is.

"Vrienden laten vrienden geen IE6 gebruiken", zo merkte Bazdukas op. De opmerking is enigszins vreemd, gezien het feit dat Microsoft Internet Explorer 6 nog tot 2014 zal ondersteunen, ondanks verscheidene campagnes die voor afschaffing pleiten.

Het advies is echter vooral gericht op thuisgebruikers. "Met onze zakelijke klanten is het een stuk lastiger. Voor hen is het uitrollen van een browser bijna hetzelfde als het uitrollen van een besturingssysteem over verschillende desktops. Het is dus geen verrassing dat IE6 nog gebruikt wordt."

Het aantal IE6-gebruikers is namelijk nog altijd te hoog, zo vindt Microsoft. Net Applications meldt dat de antieke browser met 27,2 procent de meest gebruikte Internet Explorer-versie is. Versie 7 volgt met 23,1 procent en versie 8 blijft hangen op 12,5 procent.

Volgens de algemeen manager is Internet Explorer 6 nog altijd zo populair vanwege het aantal illegale installaties van Windows XP in landen als China en India. Die gebruikers mijden automatische updates en lopen de nieuwe Internet Explorer dus mis.

"In plaats van updates te downloaden, is vaak de oplossing voor problemen om de machine met een versie installatie van een illegale pre-XP SP2-versie te voorzien. Ook dat helpt in de volharding van IE6."