1 min

Tags in dit artikel

,

eBuddy, ’s werelds grootste onafhankelijke instantmessaging platform, heeft vandaag bekend gemaakt dat het programma meer dan 100 miljoen mobiele downloads heeft gepasseerd sinds de start in 2007.

Het programma lanceerde in 2003 en stond toen eerder bekend onder de naam e-Messenger. In 2006 besloten de makers dat de naam moest veranderen naar eBuddy. Daarnaast werd het programma onder meer gebaseerd op Windows Live Messenger (MSN), AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger, Google Talk en Facebook Chat. Volgens Emerce heeft eBuddy nu ongeveer 25 miljoen actieve gebruikers per maand, en 160 miljoen geregistreerde gebruikers die zich hebben aangemeld voor de dienst.

Jan-Joost Rueb, CEO en één van de oprichters van eBuddy, vertelt dat er weinig apps zijn die 100 miljoen downloads hebben bereikt. "We hebben nog gebeld met consultants van onder andere Gartner en Forrester, maar die kwamen ook niet veel verder. Ik kan hooguit nog de Tetris-applicatie bedenken."

Er is inmiddels al een advertentievrije applicatie beschikbaar voor de iPhone, die alleen in premium verkrijgbaar is. De applicatie is via Apple’s App Store verkrijgbaar voor 4 Euro.