1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Nederlandse chatdienst eBuddy heeft haar debuut gemaakt op de iPhone. De chatdienst, die een hele tijd geleden is begonnen als webmessenger, is nu uitgegroeid tot een programma, dat op diverse mobiele platformen beschikbaar is.

De applicatie eBuddy is vanaf heden terug te vinden in de App Store en maakt als eerste gebruik van een nieuwe feature in iPhone OS 3, namelijk push-notifications. Zodra je nieuwe e-mail of een nieuw chat-bericht ontvangt zal er een notificatie verzonden worden.

eBuddy, dat van Nederlandse bodem is, is ooit begonnen als webmessenger, zodat je toch kon msn’en op plaatsen waar geen msn geïnstalleerd stond. Het project heeft toen een hoop naamsbekendheid vergaart en het is tegenwoordig zeer bekend in Nederland. Daarnaast heeft eBuddy op diverse mobiele platformen applicaties uitgebracht, zoals op Android en nu ook op de iPhone.

eBuddy biedt overigens niet alleen ondersteuning voor Windows Live Messenger, ook Yahoo Messenger, Google Talk, ICQ en FaceBook Chat worden ondersteunt. Naar schatting heeft de website ongeveer twintig miljoen unieke bezoekers per maand. Twee miljoen iPhone-gebruikers gebruiken nu de website om te kunnen msn’en, zo is de schatting.