1 min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook en Microsoft hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken aan de zoekmachine Bing van Microsoft. ’s Werelds grootste sociale netwerk en het Amerikaanse softwarebedrijf hebben dat bekend gemaakt op een persconferentie van Microsoft.

Het was al eerder bekend dat de twee bedrijven samen zouden gaan werken. Facebook en Microsoft willen dat Bing.com betere zoekresultaten oplevert, door behulp van de ‘Like’-knopje (vind ik leuk) van Facebook: als iemand straks een zoekopdracht invoert op Bing.com krijgt die meteen bij de resultaten te zien of jouw vrienden van het Facebook-netwerk de site waarderen. Daarnaast wordt het ook gemakkelijker bij Bing om mensen terug te vinden met een Facebook-account.


De samenvoeging van een zoekmachine en sociaal netwerk leverden veel discussies op over de privacy van Facebook-gebruikers. Maar Facebook-oprichter Mark Zuckerberg legt uit, "Als je niet wilt dat je muzikale voorkeur gedeeld wordt, dan zal die ook niet zichtbaar zijn voor anderen in Bing." Volgens Zuckerberg onthoudt Bing geen informatie van Facebook-gebruikers. Wie niet is ingelogd op zijn Facebook-account, ziet deze informatie ook niet verschijnen.

De nieuwe functies zijn nu alleen nog te bewonderen op de Amerikaanse versie van Bing.com. Door deze samenwerking en de integratie van Facebook wordt Bing.com de grootste concurrent van Google.