Microsoft gaat de concurrentie met Google’s zoekmachine meer en meer aan. Onlangs kondigde het bedrijf uit Redmond een nieuwe versie van zoekmachine Bing aan, waarbij wordt opgemerkt dat Microsoft beter werk zal afleveren met het indelen van zoekresultaten. Microsoft doet dit voornamelijk door resultaten van sociale netwerken mee te nemen in de weergave, maar wel in een aparte balk.

Microsoft zal Facebook, Twitter, LinkedIn en Quora integreren en zal de resultaten van deze netwerken in een aparte balk weergeven. In totaal bestaat het beeld uit drie balken. Microsoft hoopt hiermee een wapen in handen te hebben tegen Google. Laatstgenoemde zou nog moeite hebben met het verkrijgen van diepe toegang tot sociale netwerken en veelal enkel het kwakkelende Google+ gebruiken voor de sociale zoekresultaten.

In het linker paneel ziet men de normale zoekresultaten. In het centrale paneel, genaamd snapshot[/h], worden verschillende mogelijk taken weergegeven en eventueel uitgevoerd. In dit paneel is het bijvoorbeeld mogelijk om een routebeschrijving te verkrijgen. Het laatste paneel is bedoeld voor de sociale zoekresultaten. Hier kan men bijvoorbeeld ook een vraag stellen aan vrienden die mogelijk het antwoord weten, deze functie krijgt de naam ‘Friends Who Might Know’. Het nieuwe Bing is dus eigenlijk bedoeld om contact te hebben met vrienden, zonder Bing te moeten verlaten.

Het was tijdelijk mogelijk om Bing alvast te testen op een speciale pagina, maar helaas is deze pagina inmiddels weer van het net verdwenen.