Sociaal netwerk Facebook heeft een deel van de ontwikkelaars van applicaties moeten schorsen omdat ze data van Facebook-gebruikers doorverkochten aan derden. Ze zijn voor een half jaar geschorst, om hoeveel ontwikkelaars het gaat is onbekend.

Facebook stelt dat het doorspelen van data niet in alle gevallen tegen een financiële vergoeding gebeurde. Facebook spreekt blijkbaar in dozijnen wat betreft ontwikkelaars, want het bedrijf geeft aan dat ‘minder dan één dozijn’ van de ontwikkelaars zich schuldig maakten aan deze praktijken. Geen van de ontwikkelaars die schuldig zijn bevonden hebben een applicatie die qua populariteit in de top 10 staat.

De ontwikkelaars mogen over een half jaar weer van start geen met de ontwikkeling van applicaties, mits het voorgelegde privacybeleid goed wordt bevonden door Facebook.

Binnen enkele weken voert Facebook nieuwe maatregelen in om de privacy van haar gebruikers verder te beschermen. Zo zullen de user-ID’s voortaan gecodeerd worden bij het doorsturen van data.