2min

Tags in dit artikel

, ,

Sapphire Tech, een fabrikant die haar bekendheid heeft te danken aan haar videokaarten, komt misschien met speciale software waarmee het mogelijk is om je videokaart te overclocken. TriXX, de naam van de software, zal binnenkort verkrijgbaar zijn en er zijn al enkele screenshots tentoongesteld.

Sapphire is niet de eerste die met dit soort software komt op te proppen. Zo kwam eerder MSI al met Afterburner en heeft EVGA een programma dat Precision heet.
Naast dat TriXX simpele parameters van de videokaart kan monitoren zoals de frequenties van de GPU, de BIOS-versie en het aantal shaders, is er ook de mogelijkheid om enkele aanpassingen te doen. Zo kan men via simpele schuifjes de GPU- en geheugen-frequentie aanpassen en is er zelfs de mogelijkheid om de spanning te verhogen.

Men kan profielen opslaan en schema’s aanmaken voor de ventilator-snelheid. Bij het schema van de ventilator-snelheid is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een curve. Zodoende kan de ventilator-snelheid exponentieel toenemen in plaats van evenredig. Ook biedt TriXX ondersteuning om informatie uit te lezen via een Windows Sidebar gadget.

Afgaande van de screenshots lijkt de TriXX-software redelijk simpel opgezet te zijn. De software zit nog in een beta-fase, maar volgens de link zou hij zeer binnenkort opduiken. Zoals te zien is op de screenshots biedt de software tenminste ondersteuning voor AMD’s Radeon 6800-serie.

Meer informatie over TriXX en een eventuele beta is te vinden op de website van Sapphire.