1 min Applications

‘Twitter introduceert nieuwe functie bij Places’

Een tijdje geleden heeft Twitter het mogelijk gemaakt om een locatie te twitteren via "Twitter Places", maar inmiddels heeft de microblogdienst een nieuwe functie gemaakt waarin bedrijven hun locatie kunnen claimen en je kan zien wie er het laatst op die locatie heeft getwitterd.

De nieuwe functie is ontdekt door de website Hackers Newz. Het biedt een URL aan voor specifieke locaties, met een lijst van personen die pas hebben getwitterd vanuit die locatie. Twitter HQ (Headquarter) is onlangs nog geclaimd door @twitter zelf. Het is op dit moment nog niet mogelijk om je bedrijfslocatie te claimen maar de functionaliteit bestaat al wel.

‘Twitter introduceert nieuwe functie bij Places’

Twitter geeft als commentaar: "Het claimen van je locatie is op Twitter momenteel niet beschikbaar. We zijn nog bezig met het experimenteren van afwisselende functies. Bedrijven toelaten om hun locatie te claimen is iets om over na te denken in de toekomst."

Twitter Places is al sinds juni 2010 actief en is een manier om je tweets van een bepaalde locatie te voorzien. Hierdoor weten je volgers bijvoorbeeld waar je vaak komt en waar ze je kunnen vinden.

Bron:Mashable