1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Afgelopen week konden de gebruikers van Gmail hun contacten niet meer importeren naar Facebook. Dit kwam doordat Google het sociale netwerk had geblokkeerd. Facebook heeft nu toch een manier gevonden om dit mogelijk te maken.

Google had vorige week zijn gebruikersvoorwaarden aangepast zodat gebruikers van Gmail hun contacten niet meer konden importeren naar Facebook. Dit deed Google omdat het bedrijf vond dat Facebook het niet eerlijk speelt, als iemand een account op Facebook aanmaakt kan hij zijn Gmail-contacten importeren om zo op Facebook bestaande contacten te vinden, maar andersom is het niet mogelijk, om Facebook contacten te importeren in Gmail.

Facebook heeft nu een nieuwe manier gevonden om Gmail contacten alsnog te kunnen importeren in Facebook. Google biedt een functie bij Gmail om je eigen gegevens te downloaden voor privé doeleinde, je kan je e-mail of je adresboek gewoon downloaden zodat je deze elders kan importeren. Facebook deeplinkt nu naar de Gmail functie waar je deze gegevens kan downloaden en verzoekt dan om het gedownloade bestand te uploaden naar Facebook.

Een ingenieur vermeldt op TechCrunch dat het makkelijk is om de functie op Facebook wederom te blokkeren, Google zou de url waar je de gegevens kan downloaden variabel kunnen maken waardoor Facebook er niet meer heen kan deeplinken, maar helemaal blokkeren dat is nu onmogelijk. Het is duidelijk dat Facebooks aanpak vrij agressief is en een grote middelvinger is naar Google.