Het lijkt er op dat Facebook de e-maildienst van Google, beter bekend als Gmail heeft verwijderd van de lijst met e-mail providers. Deze lijst wordt gebruikt bij de dienst waarmee Facebook-gebruikers hun vrienden kunnen opzoeken op Facebook met behulp van hun adresboek bij externe partijen, zoals een Windows Live Messanger Account, Yahoo mail of Gmail. Al lijkt Gmail nu dus te zijn verwijderd van deze lijst.

Een paar dagen geleden bood Facebook de optie nog aan om contacten van Gmail te downloaden en te importeren. Nu lijkt ook deze optie te zijn verwijderd.

Alexia Tsotsis van TechCrunch ontdekte dat sommige gebruikers nog steeds de optie hebben om contacten te importeren van Gmail, maar toen Tsotsis het probeerde kreeg deze het bericht: "Iedereen op deze contact lijst is al aanwezig op Facebook of is al uitgenodigd" in andere woorden, het was niet gelukt.

De ‘ruzie’ tussen Facebook en Google is al een tijdje gaande. Het begon toen Google zijn gebruiksvoorwaarden had aangepast. Dit had een grote impact op Facebook. Gebruikers van Gmail konden namelijk hun contacten niet meer automatisch importeren naar Facebook, omdat het bedrijf vindt dat Facebook niet eerlijk speelt.
Atul Arora
vermeldde dat Gmail ook is verwijderd van Friendfeed, een website die in bezit is van Facebook.