1 min

Het succes van de mobiele game Angry Birds lijkt niet op te houden, na miljoenen downloads voor de iPhone en Android toestellen gaan de makers nu proberen de consolemarkt te veroveren met hun game.

Nadat eerder al bekend werd dat Angry Birds ook zou gaan verschijnen op de Playstation 3, Nintendo DS en de PSP kunnen hier vanaf vandaag ook de Xbox360 en de Wii aan toe worden gevoegd. In wat voor vorm de games beschikbaar komen op de consoles is nog niet duidelijk, maar het meest voor de hand ligt als downloadbare game.

Ook gaan de makers nu voor het eerst kijken of ze ook een multiplayer versie van de game kunnen ontwikkelen, waarmee de game steeds meer op de tegenhanger Worms van een 10 jaar geleden begint te lijken.

Angry Birds is inmiddels ruim tien miljoen verkocht op de mobiele platformen, in het spel moet de speler met behulp van enkele vogels en een katapult, proberen de in het level verspreide varkens uit te schakelen. Dit is mogelijk door de varkens direct te raken of door objecten in het level te laten instorten, zodat de varkens worden bedolven of ter aarde storten.