Google heeft sinds 2007 een systeem waarmee men zoekcommando’s kan invoeren, simpelweg door te spreken tegen een apparaat. Om de service verder uit te breiden, voert Google nu persoonlijke stemherkenningsmogelijkheden toe.

De service was initieel ontworpen om te werken met alle stemmen, ongeacht bijvoorbeeld geslacht, leeftijd en accent van de eigenaar. Echter, wanneer iemand bijvoorbeeld naar een log van een Google Voice-sessie kijkt, zal diegene opvallen dat de software niet feilloos is.

Google zal de service daarom verder uitbreiden met de mogelijkheid om individuele stemmen te herkennen aan de hand van eerder opgeslagen fragmenten in de Google-account. De service kan zich hiermee aanpassen op de stem van de gebruiker, om zo een grotere accuratesse te realiseren.

De persoonlijke stemherkenning is op het moment alleen beschikbaar voor gebruikers van Android, voorzien van versie 2.2 of hoger. daarnaast is op dit moment alleen de Engelse taal ondersteund. Of de verbeteringen ook naar andere platforms komen is niet bekend.