2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat de Mac App Store donderdag 6 januari haar deuren gaat openen, de Mac App Store is zoals de naam al zegt de revolutionaire App Store voor de Mac. Met de Mac App store is het mogelijk om net zoals op de iPod Touch en iPad applicaties te kopen. De Mac App Store zal in 90 landen vanaf 6 januari van start gaan.

"De App Store heeft een ware revolutie ontketend op ht gebied van apps voor mobiele apparatuur", aldus Steve Jobs, CEO van Apple."Met de gebruiksvriendelijke Mac App Store hopen we hetzelfde effect te bereiken voor computerapps. We staan te popelen om op 6 januari van start te gaan"

In de Mac App store kun je applicaties bekijken, en ook zal er een lijst te zien zijn met populaire apps. Net zoals bij de App Store voor iOS worden de applicaties in verschillende categorieën verdeeld. Een app die je hebt gekocht kun je na aankoop op elke Mac gebruiken, dus als je over meerdere Mac computers beschikt kun je natuurlijk de apps gewoon gratis installeren. Als er een update uitkomt zal dit direct worden gemeld als je in de Mac App Store komt, Mac OS X Snow Leopard gebruikers kunnen de Mac App store vanaf 6 januari gratis downloaden via Software-update.

Ontwikkelaars kunnen zelf de prijs van hun applicatie betalen, 70 procent van de omzet gaat dan ook daadwerkelijk naar de ontwikkelaar. Voor gratis apps hoef je als ontwikkelaar dan ook niets te betalen. Bovendien zullen de kosten voor het hosten van hun apps, de marketing en het betalingsverkeer worden vergoed door Apple zelf. Voor meer informatie over de ontwikkeling van applicaties kun je naar deze site gaan.