2min Devices

Honderd miljoen downloads voor Mac App Store

Het is nog niet eens een jaar geleden dat de Mac App Store werd gelanceerd door Apple, maar vandaag heeft Apple bekendgemaakt dat de 100 miljoenste download uit de Mac App Store een feit is. Volgens Apple is de Mac App Store nu de grootste en snelst groeiende pc software winkel ter wereld.

Honderd miljoen downloads voor Mac App StoreHet is duidelijk dat een geïntegreerde softwarewinkel binnen een besturingssysteem goed werkt. Het werkt goed voor smartphones en tablets maar dus ook voor desktop computers. Voor de gebruiker kan er simpel in een paar klikken een applicatie worden gedownload en geïnstalleerd.

Voor de softwarefabrikanten is het ook een goed hulpmiddel om hun softwsre aan de man te brengen. Verschillende bedrijven die Mac software ontwikkelen hebben inmiddels besloten om hun applicaties exclusief via de Mac App Store te verspreiden. Een voorbeeld hiervan is djay, een applicatie die je Mac verandert in een volledig DJ-systeem. Karim Morsy, CEO van de uitgever van djay: "Met slechts enkele muisklikken is djay beschikbaar voor alle klanten in 123 landen wereldwijd. Iets wat we via het traditionele kanaal nooit hadden kunnen bereiken." Ook zegt hij dat het uitbrengen en verspreiden van updates veel makkelijker geworden door de Mac App Store en dat de piraterij is afgenomen.

Het succes van de Mac App Store is echter niet alleen goed nieuws voor Apple. Ook Microsoft zal voor de verandering blij zijn dat de Mac App Store werkt. Microsoft zal namelijk bij de introductie van Windows 8 ook met de Windows Store komen. Deze Windows Store is in principe hetzelfde idee als de Mac App Store, binnen enkele klikken software kopen en installeren maar dan voor Windows. Microsoft heeft echter laten weten minder strenge eisen te stellen dan Apple.