Capgemini Nederland is van plan om een alliantie te starten met een zestal leveranciers, deze leveranciers leveren ondermeer open-sourcesoftware. De nieuwe alliantie moet ervoor gaan zorgen dat Capgemini’s klanten, maar ook de account managers, projectleiders en architecten één aanspreekpunt krijgen.

Met de oprichting van deze nieuwe alliantie wil Capgemini zijn vertrouwen in open-sourcesoftware uitspreken, "Capgemini biedt nu een volledige open source stack aan en beschouwt open source als een volwaardige brand en als één van de industriestandaarden.", "De alliantie toont Capgemini’s visie op open source. Het is tenslotte volwassen, innovatief en is in sommige gevallen kwalitatief beter of op zijn minst gelijkwaardig aan closed source-oplossingen.", aldus Leo Cardinaals, Capgemini’s Open Source Alliance Manager.

De open-sourcebedrijven waarmee Capgemini een alliance start zijn ondermeer Ingres, Pentaho, Red Hat, SugarCRM en Zarafa. In de toekomst wil het bedrijf met een of meerdere individuele partners nieuwe diensten aan gaan bieden.