2min

Verschillende Amerikaanse media melden dat mediaconcern en MySpace-eigenaar News Corp af wil van het sociale netwerk. Om het bedrijf verkoopklaar te maken overweegt MySpace om de helft van de 1100 medewerkers te ontslaan. Zowel News Corp als MySpace hebben dit inmiddels ook bevestigd.

Het sociale netwerk telt momenteel nog zo’n 1100 medewerkers nadat het bedrijf afgelopen zomer volledig vernieuwd werd. Meerdere bronnen melden dat MySpace-eigenaar News Corp. nog zeker 30 tot 50 procent van de overgebleven medewerkers wil ontslaan.

Het gaat al een tijdje slecht met het ooit zo populaire netwerk. Behalve het dalende bezoek, heeft MySpace ook te kampen met dalende inkomsten. Maar het heeft vooral te maken met het feit dat MySpace simpelweg niet op kan tegen de concurrente, met name Facebook is een grote oorzaak. Terwijl Facebook steeg met 151,7 miljoen unieke bezoekers, had MySpace afgelopen november maar 54,4 miljoen unieke bezoekers, 15 procent minder dan in november 2009, blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau Comscore. Het sociale netwerk had in 2008 een korte tijd een kantoor in Nederland, maar nauwelijks negen maanden later besloten ze het alweer te gaan sluiten.

Afgelopen herfst lanceerde MySpace nog een nieuwe versie van de website en probeerde zich te herpositioneren. Daarnaast werd er ook een nieuwe feature toegevoegd aan de website, een integratie met Facebook maar het mocht allemaal niet baten. News Corp. gaat nu waarschijnlijk over tot een verkoop van het sociale netwerk, de grote vraag is alleen wie dit netwerk nog wilt kopen.