1 min

Sony zou naar ontwikkelaars en uitgevers communiceren dat de PlayStation Portable 2, welke naar verwachting eind deze maand wordt aangekondigd, even krachtig is als de PlayStation 3. Wat Sony met deze stelling precies bedoelt is onduidelijk.

Naast deze bewering zou Sony tevens aangeven dat de PSP2 is voorzien van een mogelijkheid om fysieke media uit te lezen. Sony zou deze keuze gemaakt hebben om winkeliers tegemoet te kunnen komen. De PSP Go lijkt nu dan ook definitief een mislukt experiment te zijn. Deze handheld wist veel protest op te wekken onder verkopers, sommigen weigerden de handheld zelfs te verkopen, vanwege het gemis van een fysieke drive.

De bewering van Sony over de kracht van de PSP2 lijkt eigenaardig. De PSP2 zou naar verwachting een Tegra 2-soc als kloppend hart krijgen en met deze chip zal de PSP2 normaal gezien niet in de buurt kunnen komen van de Cell-chip van de PlayStation 3.

De PSP2 zal waarschijnlijk worden voorzien van een HD-scherm, twee duimsticks en een soort touchpad aan de achterkant van de handheld, waarmee input kan worden verzorgd.