1 min

De 16-jarige oprichter van het nieuwe sociaal netwerk Blytes, Tim van Elsloo, is van mening dat Blytes over een jaar tot honderdduizend leden heeft. Dit laat Van Elsloo weten via Nu.nl. Van Elsloo lijkt niet geïntimideerd te zijn door het ledenaantallen van Hyves en Facebook.

Het nieuwe sociale netwerk werd afgelopen week geopend voor het Nederlands publiek en had op vrijdagmiddag al zeshonderd leden. Van Elsloo verwacht dat het sociale netwerk binnen een jaar tussen de tienduizend en honderdduizend leden zal hebben.

Hyves en Facebook zijn volgens Van Elsloo ‘verouderd’. "De komende maanden zal ik steeds meer features introduceren zoals gezichtsherkenning en spots, een lokale dienst", aldus de 16-jarige oprichter. "Facebook en Hyves kunnen dat ook wel toevoegen in grote lijnen, maar de specifieke technische details in de diepte kunnen deze netwerken niet aan omdat ze met verouderde systemen werken."

Van Elsloo is van mening dat Blytes een toegevoegde waarde heeft, omdat het de ‘versimpelde’ versie is van Hyves en Facebook. "Hyves heeft allerlei functionaliteiten die veel gebruikers niet gebruiken en dus overbodig zijn." Van Elsloo begon twee jaar geleden met het ontwikkelen van het sociaal netwerk. Hij runt de website momenteel nog in zijn eentje en werkt twintig uur per week aan Blytes. "Ik heb alleen tips gekregen van mijn informaticadocent", aldus Van Elsloo.