2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hyves is in Nederland nog steeds populairder dan Facebook. De site kent niet alleen meer leden dan Facebook in Nederland, ook spenderen de gebruikers meer tijd op hun Hyves-profiel en trekt Hyves meer unieke bezoekers dan Facebook.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Marketingsfacts. Omdat er onduidelijkheid bestond over de ontwikkeling van social media in Nederland vroeg Marketingsfacts aan comScore en Hyves om de meest actuele cijfers door te geven. Daaruit blijkt dat Hyves groter is dan Facebook in Nederland.

Hyves kent momenteel 11,4 miljoen leden, waarvan er 9,6 miljoen uit Nederland komen. Facebook komt op dit moment niet verder dan 4,6 miljoen Nederlandse leden. Hiermee staat Nederland op de 26e plaats van de lijst met landen met de meeste Facebook-gebruikers.

Ook trekt Hyves meer unieke bezoekers dan Facebook. Volgens de laatste cijfers weten maandelijks ongeveer 7,7 miljoen unieke bezoekers de website van Hyves te vinden. Facebook komt niet verder dan 7 miljoen unieke bezoekers per maand.

Ook brengen bezoekers van Hyves meer tijd op hun profiel door dan Facebook-gebruikers. Mensen met een Hyves-account spenderen gemiddeld 268 minuten per maand op het online netwerk. Vooral vrouwen tussen de 45 en 54 jaar brengen veel tijd door op Hyves: deze groep is gemiddeld 403 minuten per maand op Hyves actief. Facebook-gebruikers brengen gemiddeld 131 minuten per maand door op de website.

Verder is het opvallend dat Facebook met name onder 25- tot 35-jarigen populair is. De bezoekers van Hyves zijn aanzienlijk jonger: het leeuwendeel van de bezoekers behoort tot de leeftijdscategorie 15- tot 24-jarigen. In tegenstelling tot Facebook kent Hyves meer mannelijke dan vrouwelijke gebruikers.

De cijfers laten zien dat Facebook een enorme inhaalslag aan het maken is. Op basis van de huidige trend voorspelt comScore dat Facebook over een half jaar groter zal zijn dan Hyves in Nederland.