Bezoekers die op de website van Bol.com iets willen bestellen, hebben vanaf nu de keus om uit meerdere webwinkels te kiezen. De nieuwe dienst die Bol.com aanbiedt word ook wel Bol.com plaza genoemd.

Vanaf dinsdag is het mogelijk om bij verschillende elektronicaproducten te kiezen bij welke webshop je deze wilt aanschaffen. Het afrekenen gaat gewoon via de website van Bol.com, daarna wordt de order doorgestuurd naar de gekozen webshop en daar wordt je bestelling afgerond. Op dit moment kan je al kiezen uit de webwinkels Informatique, Megapool, Internetshop.nl en Bobshop. De kans is groot dat de keuze binnenkort nog vele male groter wordt.

De reden dat Bol.com heeft besloten deze dienst aan te gaan bieden is dat er altijd producten zijn die niet door Bol.com geleverd kunnen worden. Ook komt het wel eens voor dat zij niet de laagste prijs kunnen bieden, nu hoeven klanten niet meer naar een andere webshop te gaan om hun bestelling te plaatsen, zij kunnen dit gewoon via Bol.com doen. Natuurlijk heeft de website er zelf ook voordeel van, Bol.com krijgt per transactie een vergoeding van een aantal procent.