Vandaag wordt in Gran Tourismo 5 het startsein gegeven voor de kwalificatietijdrit van de GT Academy 2011. Spelers krijgen tot 17 april de tijd om de snelste tijd neer te zetten op het nieuwe Eifel circuit.

Sony werkt sinds 2008 samen met Nissan om via een virtuele wedstrijd talent te vinden tussen de grote massa coureurs van Gran Tourismo. Deze wedstrijd is zeker niet zonder prijzen. Lucas Ordonez, winnaar van de eerste editie zal deelnemen aan de Intercontinetal Le Mans Cup van 2011. Dit doet hij in een nieuwe LMP2-wagen met een Nissan motor. Hoogtepunt van deze Cup is de prestigieuze 24 uur van Le Mans. Hiermee wordt ook het potentieel onder de virtuele coureurs duidelijk. Elke jaar zal er één persoon uitgroeien tot professioneel coureur.

De tijdrit die vandaag van start gaat wordt verreden op het nieuwe circuit Eifel, ontworpen door Kazunori Yamauchi. De auto waarmee je racet, is de Nissan 370Z (Z34). Als je meedoet aan de GT Academy 2011 krijg je een exclusieve nieuwe Nissan GT-R die je in de game zelf kunt gebruiken. Wat we nog niet eerder in de GT Academy zagen zijn de miniklassementen van de tijdrit. Hierin kun je je niet alleen meten met de beste GT5-coureurs uit de regio, maar ook met je eigen vrienden.

Kazunori Yamauchi ontwierp met veel plezier het nieuwe circuit maar kijkt vooral uit naar Silverstone. Op dit circuit maken de finalisten kennis met een echte racewagen. Om deel te kunnen nemen aan de GT Academy van 2011 moet je de laatste updates hebben geïnstalleerd en je eigen aanmelden op gran-tourismo.com.