1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Twitter heeft bekendgemaakt dat er ongeveer 65 miljoen tweets per dag op de sociale netwerksite geplaatst worden. Het aantal tweets per maand loopt hiermee op tot een gemiddelde van bijna 2 miljard.

Dit maakte Twitter CTO Mark Costolo bekend. Iets langer dan een week geleden werd er al bekendgemaakt dat de mijlpaal van 15 miljard tweets bereikt was, een paar maanden nadat de 10 miljardste geplaatst werd. De 1 miljardste tweet werd in de herfst van 2008 geplaatst.

Uit de cijfers blijkt dan ook dat Twitter steeds sneller groeit. "Per dag zijn er zo’n 135.000 nieuwe registraties, het is niet duidelijk bij hoeveel van de registraties het gaat om unieke gebruikers. Er worden veel accounts aangemaakt voor bedrijven, of voor andere doeleinden. Ook is het niet bekend welk percentage van de gebruikers na registratie een reguliere gebruiker wordt", aldus Costolo.

Twitter wordt een steeds groter onderdeel van het internet en de algemene mediacultuur. Positieve berichten als deze trekken adverteerders aan en boosten de winst van Twitter, wat weer een voorteken is voor een overname of een IPO.