2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Samsung heeft laten weten dat ze twee nieuwe varianten van de Galaxy Tab aan haar assortiment toevoegt. Het gaat hierbij om de Galaxy Tab 8.9 en 10.1. Naast de nieuwe afmetingen zullen de tablets ook de dunste op de markt zijn.

De tablets zullen beide slechts 8,6 millimeter dik zijn en daarnaast maar 470 gram voor de Galaxy Tab 8,9 en 595 gram voor de Galaxy Tab 10,1 wegen. De tablets zullen, net als zijn reeds uitgebrachte broertje, draaien op het Android besturingssysteem. De 8,9 en 10,1 inch zullen echter wel op versie 3.0 draaien. Deze versie van Android is speciaal voor tablets ontwikkeld.

Samsung past Android 3.0 echter wel aan naar haar eigen smaak en integreerde haar eigen TouchWiz gebruikersinterface. Met deze integratie is het mogelijk om gebruik te maken van Live Panel, Readers Hub, Music Hub en Social Hub. Met Live Panel is het mogelijk om je beginscherm aan te passen naar je eigen wensen. Dit kan onder andere met foto’s, video’s, feeds en websites. Met Readers en Music Hub heb je toegang tot meer dan 2,2 miljoen boeken, 2000 kranten, 2300 tijdschriften en 13 miljoen tracks. Als laatste kan je je sociale contacten onderhouden met Social Hub waar e-mail, instant messaging, contacten en agenda samenkomen. Ook dacht Samsung aan de zakelijke gebruiker en werkte samen met Cisco, Sybase, SAP en Citrix om een pakket beveiligingsoplossingen te ontwikkelen. Hierdoor kunnen gebruikers overal veilig en efficiënt op hun tablet werken.

De Galaxy Tab 10.1 zal op 8 juni in de Verenigde Staten verschijnen in een 16GB en een 32GB versie. Deze zullen over te toonbank gaan voor 499 en 599 dollar. De Galaxy Tab 8.9 komt iets later op de markt. Ook de 8,9 inch versie zal beschikbaar zijn in een 16GB en een 32GB variant. Prijzen hiervan zullen 469 en 569 dollar zijn. Informatie over de lanceerdata en prijzen voor Nederland is helaas nog niets bekend.