2min

Microsoft heeft een nieuwe update voor Windows Phone 7 vrijgegeven. De belangrijkste wijziging in deze update is waarschijnlijk het toevoegen van de copy/paste functie, oftewel knippen en plakken. Dit is echter niet de enige verbetering die Microsoft heeft toegevoegd.

In deze nieuwe update van Windows Phone 7 zijn veel zaken verbeterd, dit is dan ook duidelijk een essentiële update. Zoals eerder aangegeven is de copy/paste functie toegevoegd maar ook zijn de laadtijden van de apps flink verbeterd. Vooral de grotere apps en de games starten nu veel sneller op.

Het zoeken in de Marketplace is met deze update ook aangepast. Waar je eerst bij een zoekopdracht allerlei gemixte resultaten kreeg, van ringtones, muziek, films tot apps. Kan je nu selecteren waarop je wilt zoeken en krijg je ook alleen die resultaten.

Naast deze toch wel grote aanpassingen zijn er ook een hoop kleine dingen verbeterd en zijn er ook weer wat bugs gefixt. Zo is het gebruik van Wifi-netwerken, de Facebook-integratie en het Outlook-emailprogramma verder verbeterd.

Voor Microsoft is het te hopen dat de uitrol van deze update beter verloopt dat de update die het een tijdje geleden uitbracht. Toen klaagde gebruikers massaal over het mislukken van de updates en zelfs over telefoons die helemaal niets meer deden na de update.

Deze update is voor Microsoft weer een stap in de goede richting maar de grootste update volgt pas aan het einde van dit jaar. Dan worden er diverse talen toegevoegd waaronder het Nederlands. Vanaf dan zal Windows Phone in nog meer landen beschikbaar zijn en zal ook de Marketplace en de online gamedienst Xbox Live veel meer gebruikers krijgen. Voor Microsoft betekend meer gebruikers ook meer ontwikkelaars waardoor ze nog harder kunnen groeien.

Microsoft heeft duidelijk laten weten zich niet zomaar uit de markt voor mobiele besturingssystemen te laten drukken. Ze doen er alles aan om van Windows Phone 7 een groot succes te maken. Zo is recent de deal met Nokia gesloten waar Microsoft één miljard dollar voor heeft betaald. Worden medewerkers en externe ontwikkelaars aangespoord met pizza avondjes om vooral veel apps te ontwikkelen voor het besturingssysteem, ondertussen doet Microsoft zijn best om het besturingssysteem te verbeteren door middel van updates.