2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gebruikers van Windows Phone 7 kunnen dit najaar een grote update van hun besturingssysteem verwachten. Microsoft kondigde op de MIX 2011 conferentie een update aan genaamd Mango. De update brengt onder ander multitasking, een nieuwe zoekmethode en een vernieuwde browser.

Na de Mango-update zal Windows Phone 7 ondersteuning geven aan de Nederlandse taal. Naast Nederlands zijn er vijftien andere talen toegevoegd aan Windows Phone 7. Momenteel moeten Nederlandse gebruikers het nog doen met Engels maar hier zal in het najaar verandering in komen. Ook is de Marketplace dan eindelijk ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar. Volgens vele is dit alleen wel een beetje laat en liet een update van Windows Phone 7 erg lang op zich wachten. Het besturingssysteem werd in oktober 2010 officieel gelanceerd.

Een van de belangrijkste nieuwe features is multitasking welke het mogelijk maakt om te switchen tussen applicaties en diensten die op de achtergrond te draaien. Daarnaast kunnen de gebruikers nu ook directe koppelingen maken naar delen van applicaties. Voorheen konden alleen gehele applicaties gelinkt worden. Een andere grote verandering zal de browser zijn. Deze zal grotendeels gebaseerd zijn op Internet Explorer 9. De browser zal net als de desktopversie hardwarematige versnelling bieden. Ook zal er voor de mobiele versie ondersteuning voor HTML5 aanwezig zijn.

Verder zijn er een aantal kleinere dingen verandert na de update. Zo zal de gebruik bijvoorbeeld in de Marketplace een sectie voor downloads aantreffen. Verder zullen er ook enkele opties worden toegepast zoals het tonen van screenshots en beoordelingen. Ook heeft de zoekfunctie binnen Windows Phone 7 enkele grote aanpassingen gekregen, zodat je nu bijvoorbeeld specifiek op apps kan zoeken en niet meer wordt lastig gevallen met ringtones en andere niet relevante items.

Om de prestatie op te schroeven heeft Microsoft veranderingen doorgevoerd in de accu en het geheugenbeheer. De accu word gespaard door het gebruik van Live Agents. Bepaalde applicaties kunnen hieraan uit worden besteed wat ten goede komt aan de accuduur. Door het gebruik van een beter geheugenbeheer en Carbage Collection zouden op hun beurt de prestaties moeten verbeteren.