1 min

Mark Zuckerberg verliest mogelijk de helft van zijn aandelen in Facebook. Binnenkort zal de rechter over de toekomst van Facebook beslissen na het aanspannen van een rechtszaak tegen Zuckerberg.

Paul Ceglia spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen Mark Zuckerberg. Caglia beweerd dat hij recht heeft op maar liefst 84 procent van de aandelen van Facebook. Uit een wisseling van e-mails tussen de twee zou blijken dat de Paul Caglia 50 procent van de aandelen in het bedrijf zou krijgen voor het bouwen van de website. Elke dag die Caglia er meer aan zou besteden zou goed zijn voor 1 procent. Caglia zou nu recht hebben op 84 procent.

Volgens Facebook is de aanklacht ongegrond en klopt deze totaal niet. Toch zijn verschillende analisten van mening dat Zuckerberg het toch wel lastig kan gaan krijgen. De conversatie zou dateren van rond de lancering van Facebook. Een tijd waarin Mark Zuckerberg elke cent goed kon gebruiken. Zuckerberg zou op dit soort manieren deals hebben gesloten om zijn doel zo snel mogelijk te realiseren.

Inmiddels telt Facebook ruim 500 miljoen leden en zouden de aandelen van Zuckerberg goed zijn voor 13,5 miljard dollar. Volgens vele is Ceglia zich er van bewust dat hij het waarschijnlijk niet zal winnen en daarom van plan is om zijn aanklacht af te laten kopen voor een flinke smak geld. Op deze manier zou hij alsnog een slaatje slaan uit de situatie.