De e-mails die de basis vormen van een rechtszaak tegen de eigenaar van Facebook, Mark Zuckerberg, zijn vervalst, althans, dat claimt Mark Zuckerberg zelf. Om dit te bewijzen wil Zuckerberg nu toegang tot de eigendommen van aanklager Paul Ceglia, zodat hij kan bewijzen dat Ceglia de bewijzen zelf in elkaar heeft gezet.

Zuckerberg wil toegang tot de e-mails en originele documenten waarop de rechtszaak is gebaseerd. Hier blijft het echter niet bij, Zuckerberg wil namelijk ook toegang tot zijn computer en andere digitale apparatuur van Ceglia. Daarnaast wil Zuckerberg ook inzage in andere aanvullende documenten die betrekking hebben op de rechtszaak. Volgens Zuckerberg heeft Ceglia de hele rechtszaak namelijk bij elkaar geknipt en geplakt.

Zuckerberg claimt dat de hele aanklacht niet waar is en heeft dit inmiddels ook onder ede verklaard. Hij heeft ook onder ede verklaard dat hij nooit een van de door Ceglia ingediende documenten heeft ondertekend. Bovendien zou de oprichter van Facebook geen enkele van de door Ceglia aangevoerde e-mails als bewijs hebben opgesteld, dan wel verstuurd.

Paul Ceglia heeft een rechtszaak aangespannen tegen Zuckerberg, omdat hij claimt dat hij recht heeft op een fikse vergoeding. Ceglia zou Zuckerberg in de begintijd van Facebook meerder malen hebben geholpen door financiële investeringen te doen. De rechtszaak is gebaseerd op een aantal documenten en e-mailconversaties waaruit dit zou blijken. Zuckerberg zou tot twee maal een bedrag van duizend euro hebben geleend, maar slechts de helft terugbetaald hebben.

Het is overigens niet raar dat Zuckerberg zich zo druk maakt over de rechtszaak. Wanneer de rechter beslist dat de aanklager, Ceglia, gelijk heeft, zal hij ruim zes miljard dollar moeten betalen aan Ceglia. Wanneer de rechter echter besluit dat Zuckerberg in het gelijk staat, dan kan Ceglia mogelijk tot een jaar achter de tralies belanden wegens valsheid in geschriften.