1 min

Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal is Twitter op dit moment in gesprek met Tweetdeck om het stukje software over te nemen. Twitter zou bereidt zijn om 50 miljoen dollar neer te leggen voor de applicatie.

Volgens de krant is Twitter druk bezig om de populaire microblogdienst snel uit te bouwen tot een volwassen bedrijf. Recent keerde Jack Dorsey een van de oprichters van Twitter terug bij het bedrijf om met een nieuwe strategie een succes te gaan maken van Twitter.

Volgens de zakenkrant moet Twitter snel meer mainstream publiek weten aan te spreken om de miljarden waarop Twitter momenteel wordt geschat te kunnen verklaren. Anders zou de waarde van de dienst in de toekomst nog weleens kunnen inzakken.

Eind vorig jaar ronde Twitter een financieringsronde af waarmee de waarde van het bedrijf werd bepaald op 4 miljard dollar. Wat een stuk minder is als de bedragen die eerder werden geboden voor Twitter om het overnemen, door onder andere Google.

Wat de plannen van Twitter zijn voor Tweetdeck is onduidelijk. Wellicht wil Twitter gewoon zelf alle grote cliënts in handen hebben voor haar dienst. In elk geval is Tweetdeck meer een applicatie voor de gevorderde Twitteraar dan voor een beginner.

Twitter wilde niet reageren op de geruchten en bij Tweetdeck was niemand bereikbaar voor commentaar.