1 min

Tags in dit artikel

, , ,

TechCrunch wist vanmorgen al heel vroeg te melden dat Twitter overeenstemming heeft bereikt met TweetDeck. De populaire Twitter-client zou worden overgenomen door Twitter voor een bedrag tussen de 40 en de 50 miljoen dollar. Een deel hiervan zal cash worden voldaan en een ander deel in aandelen. Zowel Twitter als Tweetdeck hebben nog niets bevestigd.

In februari leek het er nog op dat TweetDeck zou worden overgenomen door het bedrijf Ubermedia. Dit bedrijf zou 25 à 30 miljoen hebben geboden voor TweetDeck. Ubermedia nam eerder al UberTwitter en Echofon over. Met de overname van TweetDeck zou het bedrijf een enorm marktaandeel krijgen in Twitter-clients. Twitter reageerde echter alert met een tegenbod waardoor de onderhandelingen werden hervat en Ubermedia waarschijnlijk achter het net vist.

Twee weken geleden doken de eerste geruchten op over een mogelijke overname door Twitter. De Wall Street Journal meldde toen nog een bedrag van 50 miljoen dollar. TechCrunch geeft nu aan dat het bedrag ergens tussen de 40 en de 50 miljoen zal liggen en dat de overname in de komende dagen zal worden aangekondigd door beide partijen.