2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Valve, ontwikkelaar van de game Portal 2, ligt hevig onder vuur nadat zij slechts één dag na de release een groot aantal DLC heeft uitgebracht. De gamers zijn hier echter niet zo blij mee en zitten met verschillende vragen en irritaties.

Het gebeurt wel vaker dat een ontwikkelaar al snel downloadable content uit brengt na de lancering van een game. Ontwikkelaars hopen hiermee vaak de opbrengsten van de game te verhogen. Net als in het geval van Portal 2 gebeurde dit zelfs al op dag één na de release. Over het algemeen vinden gamers dit niet erg. Alleen wanneer er bij elkaar 80 dollar aan DLC moet worden afgetikt voor een game waar je gisteren al 60 dollar voor hebt betaald wordt de zaak natuurlijk een heel stuk anders.

Zoals was te verwachten zijn de gamers hier niet echt van gecharmeerd en rijst de vraag waarom deze DLC niet oorspronkelijk in de game is te vinden. Volgens vele zou dit mogelijk moeten zijn geweest aangezien Valve in staat is geweest om deze DLC al wel op dag één na de release te lanceren. Daarnaast zijn veel gamers teleurgesteld over het feit dat de singleplayer al in zeven uur uitgespeeld is en de co-op campagne er op zit na een magere vier uur.

Daarnaast zijn de pc-gamers niet blij met de tekst "Please don’t turn off your console" tijdens het Save-proces. Volgens hun is dit het bewijs dat de pc-versie van Portal 2 een regelrechte port is van de game en er nauwelijks extra aandacht aan besteedt is. Portal 2 heeft al verschillende goede recensies op zak maar deze berichten zouden de game wel eens nadelig kunnen gaan overschaduwen.