Er is een nieuwe Mario-game op komst voor de Nintendo 3DS. Dit deel zou een mix tussen Super Mario Galaxy en Super Mario 64 worden. Dit liet maker Shigeru Miyomoto weten in een gesprek met het tijdschrift Edge.

Daarnaast zou het bekende "raccoonsuit" opnieuw zijn intreden doen en doet Miyomoto zijn best om de game nog dit jaar te kunnen lanceren. Deze Miyomoto liet weten dat het nieuwe deel een combinatie zal worden van Super Mario Galaxy en Super Mario 64 op de N64. Echter, dit zou niet te omschrijven zijn en je zou het pas begrijpen wanneer je de game op de aankomende E3-beurs zou spelen.

Verder sprak Miyomoto ook over de 3D-mogelijkheden die de 3DS met zich meebrengt. Volgens Miyomoto zou dit een extra dimensie aan het spel geven. Ter voorbeeld sprak Miymoto over het laten zweven van voorwerpen. In 2D zou dit een stuk minder uit de verf komen dan dit nu in 3D doet.

Verder maakt de raccoonsuit opnieuw zijn intrede in de game waarmee het voor Mario mogelijk is om korte stukjes te vliegen wanneer hij dit pak draagt. Deze intrede werd opgemerkt toen de ontwikkelaar afgelopen maand in-game footage toonde. Hier was Mario onder andere te zien met twee vossenoortjes en een staart. Miyomoto reageerde met de woorden: "De staart is wat je denkt dat het is."

De ontwikkelaar laat weten dat zij haar uiterste best doet om de game zo origineel mogelijk te maken en deze nog dit jaar uit te brengen. Zoals eerder vermeld zal er op de aankomende E3-beurs dus een speelbare demo te zien zijn. Deze beurs vindt plaats in het Los Angeles Convention Center. De beurs duurt van zeven tot negen juni.