1 min

Tags in dit artikel

,

Nintendo heeft gisteren aangegeven dat er wereldwijd 3,61 miljoen exemplaren van de 3DS zijn verkocht. Echter, het doel was van Nintendo om een afzet te hebben van 4 miljoen stuks, dus tevreden is de fabrikant nog niet.

"De Nintendo 3DS werd eind maart gelanceerd," vertelt Nintendo-topman Satoru Iwata. "De verkopen waren hoog in het begin, maar bleven na de tweede week achter op onze verwachtingen." Dit is op zowel de Amerikaanse, Europese als Japanse markt het geval. De tegenvallende cijfers op de Japanse markt kunnen verklaard worden door het natuurgeweld dat de afgelopen periode het land heeft geteisterd.

Er werd door Nintendo verwacht dat het idee, 3D-gamen zonder bril, voldoende aantrekkingskracht op de consument zou hebben. Echter, zelfs de winkeldemonstraties blijven onbenut. Nintendo wil nu meer aandacht gaan besteden aan extra functionaliteit, zoals StreetPass en SpotPass. Met StreetPass is het mogelijk om informatie met andere 3DS-eigenaren uit te wisselen in games en met SpotPass worden in de achtergrond extra’s voor games gedownload.

Inmiddels is er één game die al meer dan één miljoen keer over de toonbank is gegaan, namelijk Nintendogs + Cats. Van de drie verschillende versies zijn er in Japan 460.000 exemplaren verkocht en in Europa en Amerika 1,25 miljoen exemplaren.