1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google is niet blij met de nieuwe internetregels van India. Deze regels zouden volgens Google zelfs zo strikt zijn dat het moeilijk zou zijn voor het bedrijf om actief te blijven in het land.

Dit zou blijken uit een memo die Google zou hebben gestuurd naar de Indiase overheid. Zo zouden er in de nieuwe regels onder andere de volgende regel staan: "Het is voor iedereen verboden om materiaal op internet te zetten dat andermans privacy, ras of geloof kan schaden, beledigen of aanvallen." India wil hier echter geen details over geven en juist daaraan zou het schorten volgens Google. Volgens Google zijn de regels niet duidelijk genoeg en zou dit zorgen voor grote onduidelijkheden over wat nu wel en niet toegestaan is. Volgens Google hoeft alleen content die in strijd met de wet is te worden geblokkeerd.

Google zou inmiddels al meerdere verzoeken hebben gekregen om bepaalde content te verwijderen. De website waarop het materiaal verschijnt, wordt namelijk verantwoordelijk gehouden en dient dit binnen een tijdsbestek van 36 uur aanpassen. Google zegt voorlopig wel actief te blijven in het land. Dit is te danken aan de belofte die de overheid van India maakte. India heeft namelijk beloofd de regels te verduidelijken.