2min

Volgens de geruchten in het distributiecircuit zal Electronic Arts de lancering van Battlefield 3 gaan vervroegen om zo nog directer te kunnen concurreren met aardsvijand Modern Warfare 3. De lancering van deze twee spellen zal nu enkele dagen na elkaar zijn.

Electronic Arts lijkt dit te willen doen om zo beter te kunnen concurreren met Modern Warfare 3 maar volgens vele critici zal dit geen slimme keus zijn. Volgens deze critici zal de gemiddelde gamer bij de keuze uit deze twee games toch sneller gaan voor het derde deel van de Modern Warfare-reeks. Een feit hiervan is volgens hun terug te vinden in de verkoopcijfers van beide franchises. Toch doet Electronic Arts er alles aan om de FPS-kroon terug te winnen van Activision.

Met die uitspraken in het achterhoofd zouden de verkoopcijfers van het derde deel van Battlefield wel eens vies tegen kunnen gaan vallen. Daarom lijkt het slimmer voor Electronic Arts om wat tijd tussen beide lanceringen te laten bestaan. Gamers zullen dan eerder het spel kopen dan wanneer zij kort na elkaar uitkomen. Veel gamers vinden de huidige prijzen van spellen al aan de dure kant, laat staan dat ze twee spellen binnen een zeer korte tijd aan moeten schaffen.

Aangezien de voorgaande delen van de shooter van Activision altijd begin november werden gelanceerd ligt dit voor het volgende deel ook voor de hand. De release van Battlefield 3 zouden we dan aan het eind van oktober of het begin van november kunnen verwachten. Wat we in ieder geval wel verwachten is meer informatie over beide games op de E3 beurs in Los Angeles die begin juli plaats zal vinden.